Na západe sneží, hrozí aj poľadovica

TA3, TASR
13.2.2013 07:10

Na západnom Slovensku opäť intenzívne sneží, preto stále platí výstraha druhého stupňa. Podľa Slovenského hydrometeorologického ústavu sa môže na niektorých miestach vyskytnúť aj dážď a preto varuje najmä vodičov pred tvorbou poľadovice na cestách.

Bratislava čistila cesty celú noc, MHD v kopcoch mešká aj 50 minút

Cesty v Bratislave sú aj dnes pokryté snehom. Hlavné cestné ťahy najmä v križovatkách a pri nájazdoch na mosty, kde sa tvorili nánosy snehu, mesto čistilo celú noc. Vodiči jazdia opatrne a doprava je spomalená.

"Od utorka (12. 2.) sme permanentne v teréne. Niekoľkokrát sme boli požiadaní dopravným podnikom aj políciou, aby išli mechanizmy na Kramáre či Kolibu," povedal pre TASR hovorca primátora Ľubomír Andrassy. Ráno o 4.00 h mesto urobilo celomestský zásah. "Musíme ale riešiť najmä Dúbravku, Devínsku Novú Ves a petržalskú stranu Dunaja, hlavne Jarovce, Čunovo, Rusovce. Tam vietor nafúkava sneh na cesty a tvoria sa záveje," poznamenal hovorca.

Cesty sú podľa Andrassyho slov vlhké alebo je tam kašovitá vrstva snehu. Na vedľajších komunikáciách sa tvorí súvislá vrstva snehu. Chodníky a námestia stále čistí 83 pracovníkov.

Počasie spôsobuje problémy verejnej doprave najmä v nedostupných, kopcovitých terénoch. Linky 44, 35, 147 a 51 podľa Dopravného podniku Bratislava (DPB) premávajú, ale nepravidelne, niekedy meškajú až 50 minút. "Situácia v centre je pomerne ustálená. Meškania v súvislosti s dopravnou špičkou a počasím sú v intervale približne 15 minút," informuje DPB.

Stále platí požiadavka magistrátu na mimobratislavských vodičov, aby do hlavného mesta necestovali tí, ktorí nemusia. "Doprava je totiž komplikovaná nielen v metropole, ale aj na vjazdoch do hlavného mesta," dodal Andrassy.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok