Potter končí na lavičke Chelsea. Mužstvo povedie asistent Saltor

ta3 tasr
2.4.2023 22:16

Anglický futbalový klub FC Chelsea odvolal hlavného trénera Grahama Pottera. Pôsobenie štyridsaťsedemročného Angličana sa končí po siedmich mesiacoch. "Blues" v sobotu prehrali s Aston Villou 0:2 a v tabuľke Premier League im patrí až 11. miesto. Informáciu priniesol britský portál BBC Sport.

Potter končí na lavičke Chelsea. Mužstvo povedie asistent Saltor
TASR/AP

"Chelsea by sa chcela poďakovať Grahamovi za všetko jeho úsilie a prínos. Chceme mu zaželať všetko dobré do budúcnosti," cituje klubové vyhlásenie agentúra AFP.

Potter nahradil na Stamford Bridge v septembri uplynulého roka nemeckého kouča Thomasa Tuchela. Napriek slabej forme v Premier League tím doviedol do štvrťfinále Ligy majstrov, v ktorom Chelsea nastúpi proti obhajcovi trofeje Realu Madrid.

Po sobotnej desiatej prehre londýnskeho klubu už cítil, že jeho dni sú v klube zrátané. "Nerád niekoho obviňujem, musím prevziať zodpovednosť. S tým, kde sa v tabuľke nachádzame, nie je nikto spokojný. Akúkoľvek kritiku musím prijať," povedal Potter, ktorého fanúšikovia Chelsea vypískali.

"Grahama ako trénera a človeka si nesmierne vážime. Vždy sa správal profesionálne a čestne. Všetci sme z tohto konca sklamaní," povedali vo vyhlásení majitelia klubu Todd Boehly a Behdad Eghbali, ktorí dodali, že klub povedie Potterov asistent Španiel Bruno Saltor: "Spolu s našimi neuveriteľnými fanúšikmi budeme všetci stáť za Brunom a tímom, pretože sa sústredíme na zvyšok sezóny. Čaká nás ešte 10 zápasov Premier League a štvrťfinále Ligy majstrov. Do každého z týchto zápasov vložíme maximálne úsilie a odhodlanie, aby sme sezónu ukončili na vysokej úrovni."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok