Rusi zničili na Ukrajine len jednu húfnicu Zuzana. Protiofenzíve bráni počasie, prezradil Naď

ta3 tvnoviny.sk
1.4.2023 11:31

Dočasný minister obrany Jaroslav Naď v piatok navštívil Ukrajinu. Informoval, že videl húfnice typu Zuzana 2, ktoré Slovensko dodalo Kyjevu na pomoc vo vojne proti Rusku. "Stále platí, že bola zničená jedna húfnica z dodaných 8 kusov, všetky ostatné sú v poriadku," napísal na sociálnej sieti.

Rusi zničili na Ukrajine len jednu húfnicu Zuzana. Protiofenzíve bráni počasie, prezradil Naď
Facebook/Jaro Naď - minister obrany SR

Naď v piatok navštívil nášho východného suseda spoločne s dočasne povereným premiérom Eduardom Hegerom. Stretol sa tiež s Oleksijom Reznikovom, ukrajinským ministrom obrany, a vojakmi, ktorí obsluhujú slovenské Zuzany. "Fantastická skúsenosť a nesmierne dôležité stretnutie. Potrebujeme spätnú väzbu o technike, ktorú vyrábame, aby sme všetky poznatky z reálneho nasadenia pretavili do dalších kusov," napísal na Facebooku.

Naď sa zúčastnil aj oficiálneho rokovania s ukrajinským prezidentom Volodymyrom Zelenským. Podľa informácií portálu tvnoviny.sk sa dozvedel, prečo ešte Ukrajinci nespustili plnánovanú ofenzívu. "Je to aj o počasí. Jednoducho, musí to do seba zapadnúť. Ale ja verím, že najbližšie mesiace budú rozhodujúcim faktorom pre ďalší vývoj vojny na Ukrajine," uviedol podľa spravodajského portálu Markízy.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok