Rusi zničili na Ukrajine len jednu húfnicu Zuzana. Protiofenzíve bráni počasie, prezradil Naď

1.4.2023 11:31

Dočasný minister obrany Jaroslav Naď v piatok navštívil Ukrajinu. Informoval, že videl húfnice typu Zuzana 2, ktoré Slovensko dodalo Kyjevu na pomoc vo vojne proti Rusku. "Stále platí, že bola zničená jedna húfnica z dodaných 8 kusov, všetky ostatné sú v poriadku," napísal na sociálnej sieti.

Rusi zničili na Ukrajine len jednu húfnicu Zuzana. Protiofenzíve bráni počasie, prezradil Naď
Foto: Facebook/Jaro Naď - minister obrany SR

Naď v piatok navštívil nášho východného suseda spoločne s dočasne povereným premiérom Eduardom Hegerom. Stretol sa tiež s Oleksijom Reznikovom, ukrajinským ministrom obrany, a vojakmi, ktorí obsluhujú slovenské Zuzany. "Fantastická skúsenosť a nesmierne dôležité stretnutie. Potrebujeme spätnú väzbu o technike, ktorú vyrábame, aby sme všetky poznatky z reálneho nasadenia pretavili do dalších kusov," napísal na Facebooku.

Naď sa zúčastnil aj oficiálneho rokovania s ukrajinským prezidentom Volodymyrom Zelenským. Podľa informácií portálu tvnoviny.sk sa dozvedel, prečo ešte Ukrajinci nespustili plnánovanú ofenzívu. "Je to aj o počasí. Jednoducho, musí to do seba zapadnúť. Ale ja verím, že najbližšie mesiace budú rozhodujúcim faktorom pre ďalší vývoj vojny na Ukrajine," uviedol podľa spravodajského portálu Markízy.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok