Jablko, Zdravý rozum či Nevakcinovaní. Predčasné voľby sa blížia, vznik ohlásilo 16 strán

ta3 tasr
1.4.2023 09:54

Na Slovensku chce vzniknúť aktuálne 16 nových politických strán. Oznámenie o zbieraní podpisov zverejnili na webstránke Ministerstva vnútra (MV) SR.

Jablko, Zdravý rozum či Nevakcinovaní. Predčasné voľby sa blížia, vznik ohlásilo 16 strán
TASR/Jaroslav Novák

Medzi vznikajúcimi stranami je projekt europoslankyne Lucie Ďuriš Nicholsonovej s názvom Jablko, tiež subjekt Zdravý rozum - kresťanské a konzervatívne hnutie, za ktorým je politický analytik Ján Baránek. Podpisy zbiera aj projekt expremiéra Mikuláša Dzurindu Modrí - Európske Slovensko.

Vzniknúť chcú tiež strany Prosperita a rozvoj - občanov, Dobrý deň Slovensko, Nevakcinovaní - Sapere aude, Dôchodcovia, Alternatíva pre Slovensko, Maďarská Regionálna Strana, Sociálni Demokrati Rozvoja Spoločenstva, Hnutie - Stabilita, Libertas, Učitelia napred, Front občianska strana práce, Karma a tiež subjekt Spájame Občanov Slovenska - SOSK.

Na Slovensku funguje vyše 160 politických strán a hnutí, z toho vyše 90 je v likvidácii. Zakladatelia strany musia vyzbierať aspoň 10 000 podpisov, odovzdať ich ministerstvu a požiadať o registráciu. Ak splnia všetky zákonné podmienky, ministerstvo vnútra stranu zaregistruje.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok