Lifting pre pleť za pár eur: Vďaka tejto pomôcke porazíte vrásky aj samy doma

11.4.2023 08:00

Rýchle, lacné a efektívne riešenie vrások v pohodlí domova. To všetko dokáže kameň Gua Sha, ktorý má výborné výsledky aj na zjednotený tón pleti a lepšie vstrebávanie látok z krémov a sér.

Lifting pre pleť za pár eur: Vďaka tejto pomôcke porazíte vrásky aj samy doma
Freepik

Prastará technika masáže tváre pomocou špecálneho kameňa pochádza z Číny. Stačí pár naučených ťahov a čoskoro zbadáte na tvári prvé výsledky.  

Účinky na pleť

Benefitov tvárovej masáže je omnoho viac, a tak vás kameň Gus Sha dokáže zbaviť nielen vrások. Pri pravidelnom používaní najskôr zbadáte, že má masáž kontúrovací efekt, zjemní línie tváre a následne i drobné vrásky. Masírovanie zlepšuje i krvný obeh, na základe čoho vám z tváre zmiznú prípadné opuchy a uvoľní sa zadržiavaná voda. Stimulácia bodov na tvári má priaznivý dopad tiež na akné, keďže sa vylučujú z tela toxíny. Kruhy pod očami budú tiež minulosťou, súvisia totiž so slabou cirkuláciou krvi.

Vhodný materiál

Mnoho žien robí na úvod veľkú chybu, keď si zadovážia nekvalitnú masážnu pomôcku. Tvar kameňa je len polovicou úspechu. Druhá tkvie v zvolenom materiály. Umelohmotné náhrady neurobia taký efekt ako prírodné kamene. Odporúča sa najmä ametyst či ruženín, ktoré účinkujú už len tým, že pokožke dodávajú prirodzený chlad. Oproti známejším valčekom na tvár má Gua Sha tú výhodu, že je tlak pri masáži silnejší. Oveľa jednoduchšia je pri kameni aj kontrola pohybov.

Masážne ťahy

Na to, aby ste dosiahli pozitívne výsledky, musíte dodržať niekoľko pravidiel. Pleť masírujte zásadne vyčistenú a po aplikácii oleja, aby sa kameň dobre kĺzal po tvári. Gua Sha držte v ruke v 15-stupňovom uhle, teda takmer na plocho. Vo všeobecnosti platí, že línie ťaháte zdola nahor, teda od krku smerom k čelu. A následne od stredu tváre smerom von, čiže od nosa k lícam, respektíve k ušiam. Každý záhyb na kameni slúži na inú partiu. Najväčšia hrana premasíruje aj najväčšiu plochu tváre, ktorú tvoria líca. Menšie oblúky sú zas napríklad na oblasť okolo očí.   

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok