Čaputová zakončila úradovanie v metropole východu. Navštívila Trebišov, bola aj v kaštieli

ta3 TASR
31.3.2023 11:00

Návštevou Trebišova v piatok 31. marca zavŕšila prezidentka SR Zuzana Čaputová svoje týždenné úradovanie na východe Slovenska. V trebišovskom kaštieli sa stretla s primátorom mesta Marekom Čižmárom a osobnosťami mesta a regiónu.

"S primátorom sme hovorili o tom, čomu najviac čelia. Je to, samozrejme, energetická kríza, ale sú to aj otázky zlepšenia životných podmienok marginalizovaných skupín a ďalšie štandardné témy, ktoré sa vždy v samosprávach dozvedám," povedala prezidentka novinárom.

Uviedla, že budúci týždeň bude dočasne poverený premiér Eduard Heger rokovať so zástupcami samospráv, pričom témou budú aj opatrenia v oblasti energetickej chudoby.  

Hlava štátu počas týždňa navštívila aj Košice, Prešov, Bardejov, Spišský hrad, obec Kecerovce a na východe Slovenska privítala v rámci oficiálnej návštevy estónskeho prezidenta Alara Karisa.

"Bolo mi veľkým potešením byť tu na východe a naozaj si odnášam množstvo podnetov, zaujímavých názorov a skúseností. Čo ma teší, je, že v mnohých prípadoch som videla projekty, ktoré môžu byť vzorom pre celé Slovensko," povedala.

Vrátila sa aj k svojej pondelkovej návšteve Detskej fakultnej nemocnice  v Košiciach, pričom opätovne poukázala na potrebu rozšírenia priestorov tohto zariadenia pre detských pacientov. 

"Ešte v stredu 29. marca som hovorila s premiérom a apelovala som na to, že musia byť vyčlenené finančné prostriedky na túto nadstavbu a rekonštrukciu, pretože sú tam pozitívne a podporné hodnotenia aj Útvaru hodnoty za peniaze aj bývalého ministra zdravotníctva a východoslovenský kraj jednoducho potrebuje ďalšie kapacity pre detskú nemocnicu," povedala. Náklady na realizáciu pripraveného projektu nadstavby sú podľa nemocnice zhruba 35 miliónov eur.

Pozrite si, ako to na mieste vyzeralo:

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok