Sagan vyhral 2. etapu Okolo Ománu a je na čele

TASR, TA3
12.2.2013 14:30

Slovenský reprezentant Peter Sagan triumfoval v utorok v 2. etape cyklistických pretekov Okolo Ománu, ktorá viedla z Fanja in Bidbid do Al Bustanu a merala 146 km.

Sagan vyhral 2. etapu Okolo Ománu a je na čele
TA3

"Som veľmi šťastný. Je to moje prvé tohtosezónne víťazstvo. Taktiež je to veľmi dôležitý triumf pre Cannondale. Prvý pre nový tím, takže z nás opadol ten tlak. Mal som dobrý finiš, cítil som sa dobre a myslím, že moja forma sa stupňuje," uviedol Sagan pre cyclingnews.com.

V utorkovej etape sa dostali do úniku Bobbie Traksel z tímu Champion System a japonský cyklista Tomohiro Kinošita. Tento tandem si dokázal vytvoriť dokonca náskok 6:20 minúty, ale 38 km pred cieľom a pred prvým stúpaním sa znížil na štyri minúty. Oboch však dostihol hlavný pelotón ešte pred prvou horskou prémiou a do cieľa už prišiel spoločne.

"Po zostupe to bolo ťažké. Nibali zaútočil s dvoma ďalšími pretekármi a nikto nechcel pracovať. Išiel som do čela pelotónu, no nikto sa nepripojil. Tak som na poslednom krátkom stúpaní zrýchlil a dobehol som ich. Potom som zaútočil sám a prišiel som do cieľa," Sagan opísal rozhodujúce momenty etapy.

Druhý slovenský pretekár Peter Velits obsadil 19. priečku, keď na Sagana stratil jedenásť sekúnd a v celkovom poradí sa posunul na desiate miesto (+21 s).

Výsledky 2. etapy (Fanja in Bidbid - Al Bustan, 146 km): 1. Peter SAGAN (SR/Cannondale) 3:48:36 h, 2. Tony Gallopin (Fr./RadioShack-Leopard), 3. Martin Elmiger (Švaj./IAM), 4. Vicenzo Nibali (Tal./Astana) všetci +5 s, 5. Zdeněk Štybar (ČR/Omega Pharma-Quick Step), 6. Christopher Froome(V.Brit./SKY) obaja +7, ... 19. Peter VELITS (SR/Omega Pharma-Quick Step) +11

Celkové poradie:

1. Peter SAGAN (SR/Cannondale Pro Cycling) 7:53:25 h, 2. Tony Gallopin (Fr./RadioShack Leopard) +9 s, 3. Martin Elmiger (Švaj./IAM Cycling) +11, 4. Vincenzo Nibali (Tal./Astana) +15, 5. Nacer Bouhanni (Fr./FDJ) +17, 6. Christopher Froome (V.Brit/Sky) rovnaký čas, ... 10. Peter VELITS (SR/Omega Pharma-Quick Step) +21

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok