NHL: Washingtom s Fehérvárym podľahol Islanders, Florida uspela v Toronte

ta3 tasr
30.3.2023 09:12

Hokejisti Washingtonu so slovenským obrancom Martinom Fehérvárym prehrali v noci na štvrtok v zámorskej NHL doma s New Yorkom Islanders 1:2 po samostatných nájazdoch. Dôležitý zápas z hľadiska postupových ambícií oboch tímov rozhodol v rozstrele útočník "ostrovanov" Kyle Palmieri. Florida uspela na ľade Toronta 3:2 po predĺžení a v tabuľke Východnej konferencie stráca jeden bod na Pittsburgh, ktorý si drží pozíciu s druhou voľnou kartou.

NHL: Washingtom s Fehérvárym podľahol Islanders, Florida uspela v Toronte
TASR/AP

Fehérváry odohral v prvej obrannej dvojici Washingtonu po boku Johna Carlsona 22:12 minút, prezentoval sa jednou strelou na bránku, dvomi zblokovanými strelami a piatimi hitmi - spolu s Alexandrom Ovečkinom najviac v zápase. Capitals nevyužili šancu priblížiť sa bližšie k postupovým priečkam. Sedem zápasov pred koncom základnej časti zaostávajú za pozíciou s druhou voľnou kartou na východe päť bodov, pričom Pittsburgh má ešte zápas k dobru. Naopak Islanders si poistili prvú voľnú kartu, pred Penguins majú päťbodový náskok, v porovnaní s "tučniakmi" však odohrali o dve stretnutia viac.

O triumfe Panthers v Toronte rozhodol v druhej minúte predĺženia obranca Brandon Montour. Ten mal v zápase bilanciu 1+1, rovnako ako jeho spoluhráč Sam Reinhart. Florida už dýcha Pittsburghu na chrbát, odohrala však o zápas viac.

Výsledky NHL:


Washington - New York Islanders 1:2 pp a sn, Toronto - Florida 2:3 pp, Colorado - Minnesota 1:3 v 3. tretine

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok