Krymským mestečkom otriasol výbuch, leží tam ruská letecká základňa

ta3 čtk
29.3.2023 19:48

Mestečkom Hvardijske v strednej časti Ruskom okupovaného polostrova Krymu v stredu otriasol výbuch, uviedol portál Ukrajinska pravda. V meste leží ruská letecká základňa. Na komunikačnej platforme Telegram sa objavili fotografie a videozáznamy zachytávajúce stĺp dymu stúpajúcim nad miestom explózie. Obete alebo škody podľa prvých správ hlásené nie sú.

Rusi preskupujú sily a pripravujú útok na východnú časť Ukrajiny, tvrdí to ukrajinský štáb
TASR/AP

Predseda správy Hvardijského Igor Čičkin uviedol, že na mieste zafungovala protivzdušná obrana a že žiadny dym v oblasti vidieť nie je. Šéf ruskej okupačnej správy polostrova Sergej Aksjonov na sociálnych sieťach povedal, že na pole v Simferopolskom okrese, v ktorom leží Hvardijske, dopadol zostrelený dron.

Z Krymu, ktorý v roku 2014 Rusko v rozpore s medzinárodným právom anektovalo, prichádzajú správy o explóziách v posledných mesiacoch pravidelne. Obyvatelia Hvardijského upozornili na čierny dym nad leteckou základňou aj v auguste minulého roka. Web Ukrajinská pravda vtedy s odvolaním sa na šéfa investigatívneho webu Bellingcat Christa Grozeva napísala, že tamojšie letisko je základňou pre 12 bombardérov Su-24 a 12 bojových lietadiel Su-25.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok