Bývalý policajný prezident Spišiak vstupuje do politiky. Bude bojovať proti korupcii

ta3 TASR
29.3.2023 11:21

Do mimoparlamentného Progresívneho Slovenska vstúpil bývalý policajný prezident Jaroslav Spišiak. V stredu 29. marca o tom informoval predseda hnutia Michal Šimečka.

Bývalý policajný prezident Spišiak vstupuje do politiky. Bude bojovať proti korupcii
TASR/Pavel Neubauer

"Do Progresívneho Slovenska prináša 30 rokov skúseností z polície až po tie najvyššie miesta, rozvahu, nespochybniteľný morálny kredit aj nespochybniteľnú odbornosť v agende ministerstva vnútra, vnútornej bezpečnosti a boja proti zločinu," skonštatoval.

Šimečka podotkol, že spoločnosť na Slovensku potrebuje budúcnosť bez chaosu, no zároveň istotu právneho štátu. "Musíme ponúknuť ľuďom nádej, že Slovensko môže fungovať ako normálna, bezpečná a férová krajina pre všetkých. Presne toto sú témy, na ktorých budeme spolupracovať s Jaroslavom Spišiakom," doplnil.

Spišiak svoj vstup do politiky odôvodnil, že chce ešte niečo dosiahnuť a chce pomôcť. Zdôraznil, že ide o jeho osobné rozhodnutie. 

Avizuje, že sa chce snažiť, aby policajti mali legislatívne a morálne krytie a pokoj pre svoju prácu. "Chcem, aby tu veci fungovali normálne, odborne, podľa zákona," dodal.


zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok