NHL: Hokejisti Tampy Bay Lightning zdolali Carolinu. Černák si pripísal asistenciu

ta3 tasr
29.3.2023 08:43

Hokejisti Tampy Bay Lightning vyhrali v noci na stredu v zámorskej NHL na ľade Caroliny 4:0. V drese hostí si pripísal asistenciu slovenský obranca Erik Černák, jeho spoluhráč Andrej Vasilevskij chytil všetkých 31 striel domácich a zaznamenal 31. čisté konto v kariére.

NHL: Hokejisti Tampy Bay Lightning zdolali Carolinu. Černák si pripísal asistenciu
TASR/AP Photo

Slovenský obranca odohral 19:33 minút, okrem asistencie si pripísal plusový bod, tri bodyčeky a na bránku vyslal jednu strelu.

V bránke Nashvillu zažiaril Juuse Saros, ktorý predviedol 35 úspešných zákrokov. Jeho tím uspel na ľade lídra súťaže Bostonu 2:1. Sarosovi prekazil shutout David Pastrňák dve sekundy pred koncom zápasu. Bruins prerušili sedemzápasovú sériu výhier a nevyužili prvú šancu získať Prezidentskú trofej pre víťaza základnej časti.

Detroit zdolal doma Pittsburgh 7:4, v drese "červených krídiel" sa blysol David Perron, ktorý zaznamenal hetrik. Dylan Larkin spečatil triumf gólom do prázdnej bránky a pridal aj dve asistencie. Po dve asistencie nazbierali Moritz Seider, Jordan Oesterle a Pius Suter. Trest si vyslúžil domáci tréner Derek Lalonde, ktorého vykázali zo striedačky v druhej tretine za protesty proti rozhodnutiu arbitrov.

Edmonton zvíťazil vo Vegas tiež 7:4, Leon Draisaitl (1+1) a Connor MacDavid (0+3) predĺžili svoje bodové šnúry na desať, resp. na deväť zápasov. Najviac sa však darilo Ryanovi Nugentovi-Hopkinsovi, ktorý si pripísal päť bodov za gól a štyri asistencie.

Výsledky NHL:

Boston - Nashville 1:2, Carolina  - Tampa Bay 0:4 /ČERNÁK za hostí 0+1/, Detroit - Pittsburgh 7:4, NY Rangers - Columbus 6:2, Philadelphia - Montreal 3:2, St. Louis - Vancouver 6:5 pp, Chicago - Dallas 1:4, Calgary - Los Angeles 2:1, Vegas - Edmonton 4:7, San Jose - Winnipeg 3:0

Istý postup do play off:

Východná konferencia: Boston, Carolina, New Jersey, Toronto, NY Rangers

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok