Zvolenský: Zo slov pápeža vyplýva odvážna vnútorná sloboda

SITA
12.2.2013 10:37

Zo slov Benedikta XVI., ktorými oznámil svoje rozhodnutie odstúpiť, vyplýva podľa predsedu Konferencie biskupov Slovenska Stanislava Zvolenského mimoriadne odvážna vnútorná sloboda a vedomie Božej prítomnosti.

Zvolenský: Zo slov pápeža vyplýva odvážna vnútorná sloboda
SITA

Ako uviedol vo svojom stanovisku, s hlbokým pohnutím prežíva historické, neočakávané a pokorné rozhodnutie Svätého Otca Benedikta XVI. o vzdaní sa svojho úradu Najvyššieho Pastiera katolíckej Cirkvi.

„So silnou vierou láskavého otca pápež Benedikt XVI. aj týmto svojím rozhodnutím obracia všetku našu pozornosť na Ježiša Krista, ktorý je s nami po všetky dni až do skončenia sveta, prejavuje nádej, že katolícka Cirkev aj po jeho zrieknutí sa úradu bude otvorená pre pôsobenie Ducha Svätého a bude znakom spásy pre súčasný svet,“ uviedol Zvolenský s tým, že s veľkou vďačnosťou myslí na vynikajúce obdobie jeho služby pápeža pre dobro celej Cirkvi a osobitne aj pre dobro katolíckej Cirkvi na Slovensku.

Pápež Benedikt XVI. v pondelok neočakávane oznámil, že 28. februára odstúpi zo svojho postu. Rozhodnutie zdôvodnil vysokým vekom, ktorý mu podľa jeho slov neumožňuje pokračovať v plnení pápežských povinností.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok