Ďalšie kroky Adama Sýkoru. Slovenský talent má našliapnuté do NHL

ta3/Denis Dufala/Matej Gáborík
28.3.2023 16:47

Ďalším slovenským hokejistom, ktorý nastúpi na svoju zámorskú misiu, je Adam Sýkora. Osemnásťročný reprezentačný útočník sa dnes presunul do farmy New Yorku Rangers, Hartfordu.

Po vypadnutí Nitry z play-off Tipos extraligy má Adam Sýkora namierené do zámoria. V AHL by mal debutovať už tento piatok. Dres Hartford Wolf Pack by si mal premierovo obliecť v stretnutí proti lídrovi Atlantickej divízie - Providence Bruins.

Sýkoru vlani draftovali v druhom kole do tímu New York Rangers z celkovej 63. priečky a bol ich prvou voľbou. Jazdci usúdili, že pre jeho hráčsky rozvoj bude lepšie, ak túto sezónu ešte strávi v slovenskej extralige. Rangers sa v poslednej dobe darí. V tabuľke Východnej konferencie sú v súčasnosti na piatom mieste s 96 bodmi, ktoré im zaručujú úcasť v play-off.

"Viem, že to nebude nič jednoduché. Idem do nového prostredia, s novými ľudmi a bude to opäť niečo nové. Som na to pripravený, chcem sa hokejom živiť a je to jedná z vecí, ktoré musím absolvovať. Veľmi sa na to teším a som odhodlaný pre to urobiť maximum," pre redakciu ta3 hovorí Sýkora.

Hon za play-off

Vlkom z Hartfordu sa za 64 odohratých zápasov podarilo nazbierať 67 bodov. Na ôsme miesto zaručujúce miestenku do play-off, ktoré momentálne okupuje tím Siracuse Crunch, aktuálne strácajú tri body. V poslednom víkendovom zápase rozdrvili posledný celok tabuľky Wilkes-Barre/Scranton 5:1.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok