O odmene za účasť vo voľbách sa má diskutovať v stredu, Matovič rečnil tri hodiny

ta3 TASR
28.3.2023 16:49

O päťsto eurách pre voliča sa zatiaľ nerozhodlo. Aj napriek tomu, že touto témou žil parlament celý utorok, hlasovať sa o odmene za účasť na septembrových voľbách nestihlo.

O tomto návrhu sme sa rozprávali s jeho autorom Igorom Matovičom:

Poslanci sa na tom dohodli na návrh predsedu NR SR Borisa Kollára (Sme rodina). V pléne k návrhu vystúpil zatiaľ len líder OĽANO Igor Matovič ako navrhovateľ. S vystúpením začal dopoludnia, po obedňajšej prestávke rečnil tri hodiny. Do rozpravy sú písomne prihlásení ešte traja rečníci. Následne sa môžu do diskusie hlásiť poslanci aj ústne.

Matovič v rozprave viackrát zopakoval, že na Slovensku existuje hrozba, že demokracia zanikne. Upozorňoval na hrozbu vlády mafie a extrémistov, ktorí môžu získať po voľbách ústavnú väčšinu. Preto treba dosiahnuť čo najvyššiu účasť vo voľbách. Vyhlásil, že je ochotný stiahnuť návrh a mohol by ho podať aj Smer-SD či ľudia z ĽSNS a on by ho podporil. Tvrdí, že treba zabojovať aj o nevoličov. Myslí si, že v septembri hrozia voľby, ku ktorým príde historicky najmenej voličov

Líder OĽANO v diskusii spomínal kauzy z čias vlád Smeru-SD, hovoril o väzbách na oligarchov. Kritizoval aj médiá za to, že sú zaujaté. Opakovane tiež spomínal KDH za to, že odmietlo spoluprácu s Kresťanskou úniou. Kritizoval aj Progresívne Slovensko či niektorých členov novej strany Demokrati za postoj k možnej spolupráci s mimoparlamentným Hlasom-SD.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok