Putin je Satan. Ruské elity kritizovali Kremeľ v uniknutom telefonáte

ta3 TASR
28.3.2023 08:55

Ukrajinské médiá minulý týždeň zverejnili uniknutú 30-minútovú nahrávku rozhovoru, ktorej aktérmi mali byť prominentný ruský hudobný producent Josif Prigožin a miliardár Farchad Achmedov. Obaja v ňom kritizujú vojnu na Ukrajine i ruskú vládu, uviedol v pondelok britský denník The Guardian.

kremeľ, moskva, 1140x
TASR/AP

Na bývalého senátora Achmedova uvalili západné krajiny sankcie za jeho úzke vzťahy s Kremľom, kým Prigožin, ktorý nie je v príbuzenskom vzťahom so zakladateľom žoldnierskej skupiny vagnerovcov Jevgenijom Prigožinom, sa považuje za dlhoročného podporovateľa Kremľa.

Na nahrávke počuť muža, ktorého hlas je veľmi podobný Prigožinovmu. Hovorí o tom, že ruská vláda „nepochybne rozvrátila krajinu“. Ten istý muž tiež označil ľudí v blízkosti ruského prezidenta Vladimira Putina za "vymletú spodinu", ktorí sa správajú, akoby boli "bohovia".

"Je to Satan. Úplne prázdny," povedal údajne Achmedov o Putinovi. Ruský prezident podľa neho rozvrátil celú krajinu i celý národ. Samotný Prigožin označil v nedeľu zvukovú nahrávku za "provokáciu", ktorá má "vytvoriť rozkol" medzi ruskou elitou, píše Guardian. Hoci najprv označil nahrávku za "falošnú", neskôr uviedol, že obsahuje "niekoľko skutočných momentov" z jeho rozhovoru s Achmedovom.

"Hlas je podobný môjmu. Nie je však jasné, ako bol telefonát zlepený. Musíme na to prísť," uviedol producent. Achmedov nahrávku doposiaľ nekomentoval.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok