Zaútočte na tuk nielen zeleninou, ale aj ovocím: Týchto druhov sa nemusíte báť, aj keď sú sladké

TA3/zm
4.4.2023 16:00

Chudnúť so zeleninou je klasika, ale ovocia sa počas zhadzovania kíl, skôr bojíme, pretože prirodzene obsahuje cukry. Strach však nemusíte mať z týchto druhov.

Zaútočte na tuk nielen zeleninou, ale aj ovocím: Týchto druhov sa nemusíte báť, aj keď sú sladké
Freepik

Najúčinnejší spôsob, ako schudnúť, je pohyb a úprava stravy, ktorá bude bohatá na zeleninu. No dokonca i na ovocie, pretože aj to môže byť účinným spaľovačom tukov.

Zeleninové spaľovače

Všetky druhy zeleniny môžu byť pri chudnutí nápomocné, no taká brokolica o niečo viac. Okrem vlákniny je bohatá aj na bielkoviny, takže sa z nej zasýtite. Nemusíte ju jesť len varenú, postrúhaná do šalátov chutí výborne aj v čerstvom stave. Denne môžete na tanier zaradiť aj lístky mladého špenátu, či už v podobe polievky, prívarku alebo smoothie. Červená i biela kapusta je ďalšou zeleninou, ktorá účinne bojuje s tukom, v tomto prípade najviac brušným. Menu obohaťte o fenikel, ktorý na seba viaže toxíny a tuky v črevách. Prípadne si servírujte bohato cviklu, tá detoxikuje a odvodňuje.

Cennejšie rady sa však budú týkať ovocia, ktorého sa kvôli fruktóze väčšina ľudí počas diéty obáva. O týchto druhoch to neplatí.

Jablká

Jablká obsahujú okrem fruktózy aj množstvo vlákniny, ktorá je dôležitá najmä v prípade, že chcete spaľovať brušný tuk. Navyše jablká uspokojujú chuť na sladké.

Hrušky

Aj hrušky majú podobný účinok pri redukcii váhy ako jablká. Sú bohaté na vlákninu a draslík, dodajú pocit zasýtenia, ale najmä bojujú proti nadúvaniu.

Grepfruity

Grepfruity sú zdrojom vitamínu C, ktorý pri chudnutí zohráva podstatnú rolu. Podstatné však je konzumovať ich ráno na lačno, pretože naštartujú metabolizmus.

Čučoriedky

Čučoriedky obsahujú množstvo vlákniny aj antioxidantov, a to pri minime kalórii. V 100 gramoch tohto bobuľového ovocia sa nachádza len 40 kalórii, takže zasýtia, no bez toho, by sa ukladal na tele ďalší tuk.

Marhule

Marhule obsahujú nie celkom bežný druh vlákniny, ktorá je nerozpustná. V praxi to znamená, že absorbuje väčšie množstvo vody a zanechá dlhší pocit zasýtenia.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok