Tottenham mení trénera. Conteho zatiaľ nahradil Stellini, rokujú však s Nagelsmannom

ta3 TASR
27.3.2023 07:12

Talianskeho trénera Antonia Conteho by mohol na lavičke futbalistov Tottenhamu Hotspur nahradiť Julian Nagelsmann. Podľa informácií britského denníka Daily Mail chce prezident Tottenhamu Daniel Levy hovoriť s nemeckým trénerom o jeho dostupnosti.

Londýnsky klub ukončil s 53-ročným talianskym trénerom spoluprácu po vzájomnej dohode. Conte prevzal klub v novembri 2021. Po uplynulej remíze 3:3 na ihrisku Southamptonu kritizoval svojich zverencov, označil ich za individualistov a neschopných hrať pod tlakom. 

Klub vo vyhlásení uviedol, že do konca sezóny ho nahradí jeho asistent Cristian Stellini. Ten už v tejto sezóne zastupoval Conteho, keď sa hlavný tréner zotavoval po operácii žlčníka. Jeho asistentom bude bývalý stredopoliar klubu Ryan Mason.

V pondelok 27. marca však britský denník informoval, že vedenie Spurs sa predsa len obzerá po štandardnej náhrade. Nagelsmanna minulý piatok 24. marca odvolali z funkcie trénera Bayernu Mníchov, nahradil ho Thomas Tuchel.

Niektoré britské médiá napísali, že klub tiež zvažuje návrat Mauricia Pochettina, ktorý trénoval Tottenham v rokoch 2014 až 2019 a v roku 2019 ho doviedol do finále Ligy majstrov. V ňom podľahol Liverpoolu 0:2.

Tottenhamu patrí v tabuľke Premier League štvrté miesto, ale o účasť v Lige majstrov ho ešte čaká tuhý boj. Pred piatym Newcastlom má náskok dvoch bodov, ale Spurs odohrali o dva zápasy viac.

"Zostáva nám 10 zápasov do konca ligy a máme pred sebou boj o miesto v Lige majstrov. Všetci musíme ťahať za jeden povraz. Každý sa musí snažiť, aby zabezpečil čo najlepší výsledok pre náš klub a úžasných, verných fanúšikov," uviedol vo vyhlásení predseda klubu Daniel Levy.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok