Ako mal Puškár zabiť Daniela Tupého? Svedok prehovoril, čo sa v ten deň stalo

ta3 tvnoviny.sk
25.3.2023 16:19

V novembri 2005 došlo na Tyršovom nábreží v Bratislave k vražde 21-ročného študenta Daniela Tupého. Pred niekoľkými dňami polícia informovala, že dolapila vraha. Má nim byť známy bratislavský advokát Adam Puškár. Jeden zo svedkov opísal, čo sa v ten deň stalo. Informácie priniesli tvnoviny.sk

adam_puskar_1.jpg
TA3

Bili ho a bodali

Spravodajský portál Televízie Markíza uvádza, že z výpovedí svedkov vyplýva, že skupina sa stretávala každý deň a jej členovia sa bili. Svedok, ktorý prišiel s útočníkmi na miesto činu v aute, hovorí, že videl Puškára, ako viackrát udieral päsťou neznámeho muža. Ten mal ležať na zemi. V tom čase 22-ročný Puškár, študent Univerzity Komenského v Bratislave, mal Daniela Tupého zasiahnuť na niekoľkých častiach tela. Taktiež ho viackrát bodol do hrude a obeť mala na tele utrpieť aj bodnorezné rany. Všetko sa píše v uznesení NAKA, ktoré má Markíza k dispozícii. 

Po danom incidente mal Puškár odísť dole brehom k Dunaju. Medzitým Tupého napadol ďalší muž. Mal držať nôž, ktorý fungoval ako boxer. Obeť mal zasiahnuť do tváre. Puškár sa o chvíľu vrátil. Všetci útočníci mali následne odísť autom preč.

Jednoznačné dôkazy

O násilnom incidente podľa uznesenia debatovali aj po niekoľkých rokoch, keď sa v stretli v Devínskej Novej Vsi, v jednej z bratislavských častí. Puškár sa podľa jedného zo svedkov vypytoval, kto podal akú výpoveď a koho už polícia vypočúvala. Vraj sa tváril, že s incidentom nemá nič spoločné. 

NAKA v spise uvádza, že už v tom období boli dôkazy, že Tupého mal zavraždiť práve známy advokát. Majú to dosvedčovať aj výpovede svedkov a ďalšie zozbierané dôkazy, dovávajú tvnoviny.sk.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok