Ukrajinka proti nej nenastúpila, v šatni cíti nenávisť. Nič som neurobila, bráni sa bieloruská tenisová hviezda

ta3
27.3.2023 06:00

Druhá hráčka svetového tenisového rebríčka Arina Sobolenková z Bieloruska priznala, že v šatni čelí nenávisti za to, akú úlohu zohráva jej krajina v ruskej invázii na Ukrajinu, informoval portál britskej televízie BBC. Šampiónka tohtoročného Australian Open uviedla, že mala "čudné rozhovory" s členmi tímov niektorých jej súperiek.

Ukrajinka proti nej nenastúpila, v šatni cíti nenávisť. Nič som neurobila, bráni sa bieloruská tenisová hviezda
AP Photo/Mark J. Terrill

"Bolo naozaj ťažké pochopiť, že je toľko ľudí, ktorí ma bezdôvodne nenávidia," povedala 24-ročná Sobolenková. "Nič som neurobila," dodala. Hráči z Ruska aj Bieloruska sú od začiatku konfliktu na Ukrajine klasifikovaní ako neutrálni športovci a dostali zákaz účasti na minuloročnom Wimbledone.

Sobolenková, ktorá na nedávnom prestížnom turnaji v Indian Wells prehrala vo finále s Kazaškou Jelenou Rybakinovou, sa o svojich skúsenostiach rozhovorila pred začiatkom turnaja v Miami, ktorý momentálne prebieha.

"Nikdy som v šatni nečelila toľkej nenávisti," povedala. "Keď prehráte zápas, na Instagrame vám vypisuje veľa neprajníkov, ale v šatni som sa s tým nikdy nestretla".

Svetová dvojka tvrdí, že s nikým sa nedostala do potýčky ani ničoho podobného. "Ale mala som veľmi divné rozhovory, nie s dievčatami, ale s členmi ich tímov. Bolo to ťažké obdobie. Ale teraz sa to zlepšuje," zhodnotila tohtoročná víťazka z Melbourne.

Ukrajinka proti nej nenastúpila

Na nedávnom turnaji v Indian Wells na zápas proti Sobolenkovej nenastúpila ukrajinská tenistka Lesia Tsurenková. Tá povedala, že dostala záchvat paniky po rozhovore s výkonným riaditeľom WTA Stevom Simonom o reakcii tenisového sveta na ruskú inváziu.

WTA tiež oficiálne varovala Rusku Anastasiu Potapovovú v Indian Wells za to, že mala na sebe futbalový dres Spartaka Moskva pred zápasom s Američankou Jessicou Pegulovou.

Líderka ženského rebríčka Poľka Iga Swiateková povedala, že by sa malo viac venovať viac úsilia na pomoc ukrajinským hráčom, keďže konflikt vstupuje do druhého roka. Dvojnásobná grandslamová šampiónka Viktoria Azarenková z Bieloruska povedala, že "nezdieľa rovnaký názor" ako Swiateková.

"Povedala by som jej, aby sa predtým, než sa k tomu vyjadrí, pozrela na niektoré veci, ktoré sa udiali skôr. Ako členka hráčskej rady veľmi rada poskytnem fakty. To by bol vhodnejší spôsob rozhovoru," uviedla bývalá svetová jednotka.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok