Tak takto?!: Slováci stratili duchovný ideál, prázdno sa napĺňa agresivitou, tvrdí Mikloško

ta3/Patrik Mindžák
24.3.2023 14:45

V týchto dňoch si pripomíname výročie sviečkovej demonštrácie. Masovo prejavený odpor voči komunistickému režimu bol predohrou Nežnej revolúcie. Organizátori boli z prostredia Slovenského katolíckeho disentu. O minulosti, ale aj o súčasnej politickej situácii hovoril bývalý politik František Mikloško.

taktakto_96.jpg
TA3

"Režim sa zľakol, preto zakročil tak tvrdo. Všetko sa presúvalo do ulíc," priblížil Mikloško. V tom čase ani nevedel, ako celý protest dopadol. "V piatok ráno ma zatkli a pustili ma až v nedeľu ráno," uviedol s tým, že mu až suseda povedala, že sa udiala "svetová udalosť". "Až vtedy som si uvedomil, že to vyšlo."

Tajná cirkev určila, že na pódiu vystúpi on, keďže Ján Čarnogurský mal politické ambície. Mikloško ich v tom čase nemal, zmenilo sa to až vo chvíli, keď ho Ján Budaj "donútil", aby s ním spoločne kandidoval.

"Slováci stratili duchovný ideál. To prázdno sa vypĺňa agresivitou," povedal. Následne sa politici vzájomne provokujú a hádajú. "Je to trápne, ľudia sú z toho znechutení," okomentoval súčasnú politickú situáciu.

Verí, že KDH môže dosiahnuť potrebnú päťpercentnú hranicu. "Musia zabojovať, musia ukázať, že vedia riadiť krajinu," načrtol. Ide však o dlhodobejšiu prácu, tvrdí.

Celú reláciu Tak takto?! s Františkom Mikloškom si môžete pozrieť nižšie:

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok