FOTO: Modrí zbierajú podpisy pre vznik strany, Dzurinda sa nebráni spájaniu

ta3 TASR
24.3.2023 12:31

Modrí okolo Mikuláša Dzurindu vyzbierali zatiaľ vyše 5 000 podpisov na vznik politickej strany. Veria, že potrebných 10 000 podpisov budú mať do konca apríla. Predstavitelia vznikajúceho subjektu o tom informovali na piatkovej tlačovej konferencii.

"Chodia nám listy s podpísanými hárkami nielen zo Slovenska, ale aj zo zahraničia - z Českej republiky, Nemecka, Anglicka alebo Fínska. Dokazuje to, že ľuďom chýba modrý element v politike, ktorý je reprezentovaný úspešnými reformami a kultúrou v politike," skonštatoval zástupca Modrých Peter Kysela. Dodal, že po vyzbieraní podpisov sa budú môcť sústrediť na doladenie programu, budovanie štruktúr aj ďalšie diskusie s ľuďmi. 

Dzurinda potvrdil, že stále platí zámer spájania strán. Vidí však aj priestor pre novú stranu so zameraním ako Modrí. Vznikom strany podľa neho tiež získajú kredibilitu, aby mohli rokovať s ostatnými partnermi.

Začiatkom marca Dzurinda priblížil, že chcú byť stredopravou stranou konzervatívno-liberálneho typu. Hovorí o ambícii dlhodobo pozitívne ovplyvňovať vývoj na Slovensku, ale aj v Európe. 

Podotkol, že chaos uplynulých rokov v krajine by nemal pokračovať.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok