Najzaujímavejšie fotografie týždňa

TA3, SITA
17.2.2013 08:38

Pozrite sa na náš pravidelný výber najzaujímavejších agentúrnych fotografií týždňa.

Najzaujímavejšie fotografie týždňa
SITA
vatikan.jpg

1. Najšokujúcejšou správou, ktorá obletela svet, bola chystaná abdikácia Benedikta XVI. Fotoagentúry začali hneď chŕliť fotografie, ktoré mali dokázať ako sú aj nebesia smutné z tohto rozhodnutia. (AP Photo/Alessandra Tarantino)

Bahrain (SITA).jpg

2. V niektorých dedinách v Bahrajne vypukli protivládne protesty. (AP Photo/Hasan Jamali)

angela.jpg

3. Nemecká kancelárka s krígľom piva - to je záber, ktorý chcú vidieť najmä jej nemeckí voliči. V rámci tzv. Politickej popolcovej stredy sa stretávajú politici na mítingoch so svojími podporovateľmi aj s pivom v ruke. (AP Photo/dpa, Stefan Sauer)

Merkelová vs. Gréci (SITA).jpg

4. Toto je úplne iný pohľad na Angelu Merkelová. Na karnevale alegorický voz znázorňuje jej obraz ako ho vidia Gréci. Túto zábavku však predstavili v Düsseldorfe. (AP Photo/Frank Augstein)

model.jpg

5. Dizajnéri a módny návrhári sa snažia osloviť zákazníkov na newyorskom Týždni módy nielen nápaditými modelmi, ale aj scénou. Marc Jacobs využil pri tom umelú ilúziu slnka. (AP Photo/Kathy Willens)

samba.jpg

6. V utorok skončil karneval. Začalo 40-dňové obdobie pôstu. (AP Photo/Silvia Izquierdo)

valenton.jpg

7. Valentín nie je len americká tradícia. Celkom dobre sa ujala aj v krajinách, ktoré sa správajú antiamericky. Pakistanki obchodníci na uliciach sa tešili na dobré zárobky. (AP Photo/Muhammed Muheisen)

skok.jpg

8. Hra s expozíciou na fotoaparáte - aj to robia profesionálni fotografi počas športových podujatí. Gregor Schlierenzauer si letí po broznovú medailu na pretekoch v Klingenthale. (AP Photo/Jens Meyer)

meteorit2.jpg

9. Na Urale dopadol meteorický dážď. Síce vláda vydala zákaz približovať sa k padnutým úlomkom meteoritu, ale podnikaví Rusi ich hneď začali predávať na internete. (AP Photo)

world-press.jpg

10. Posledná fotografia nie je z tohto týždňa, ale napriek tomu obletela svet znova. Stala sa víťaznou v súťaži World Press Photo 2012. Zachytáva deti usmrtené pri raketovom útoku na pásmo Gazy. (AP Photo/Paul Hansen, Dagens Nyheter)

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok