NHL: Edmonton zdolal Arizonu, McDavid strelil svoj 60. gól v sezóne

ta3 tasr
23.3.2023 07:41

Hokejisti Arizony Coyotes prehrali vo štvrtok v zámorskej NHL na ľade Edmontonu 3:4 po predĺžení. V ich zostave nastúpil aj slovenský útočník Miloš Kelemen, pre ktorého to bol len štvrtý zápas v tejto sezóne. O víťazstve domácich rozhodol po 91 sekundách predĺženia Connor McDavid, ktorý si pripísal v zápase dva góly a v tejto sezóne ich má na konte už šesťdesiat.

NHL: Edmonton zdolal Arizonu, McDavid strelil svoj 60. gól v sezóne
TASR/AP

Dva presné zásahy zaznamenal aj McDavidov spoluhráč Ryan Nugent-Hopkins, na všetkých góloch Edmontonu sa však podieľal Leon Draisaitl. Ten si pripísal štyri asistencie. Domáci tak získali dôležité body v boji o prvé miesto v Pacifickej divízii – patrí im tretie miesto a na druhé Los Angeles, ktoré má zápas k dobru, strácajú dva body. Kelemen nastúpil v tretej formácii, rozdal jeden hit a na ľade strávil 6:19 minúty.

V ďalšom zápase zvíťazil Pittsburgh na ľade Colorada 5:2  a ukončil tak štvorzápasovú sériu prehier. V drese hostí sa dvakrát strelecky presadil Jeff Carter, ktorého tím bojuje u druhú voľnú kartu vo Východnej konferencii. Domácim nepomohol ani kvalitný výkon brankára Alexandara Georgijeva, ktorý zaznamenal 90,9-percentnú úspešnosť zákrokov a vykryl 40 striel.

výsledky - NHL

Colorado - Pittsburgh 2:5

Edmonton - Arizona 4:3 pp

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok