Ukrajina bude reagovať na každý úder okupanta, vyhlásil Zelenskyj

ta3 TASR
22.3.2023 22:21

Ukrajina bude "odpovedať na každý úder", povedal v stredu jej prezident Volodymyr Zelenskyj po tom, čo ruské útoky pripravili v Kyjevskej oblasti o život najmenej sedem ľudí a ďalšiu obeť si vyžiadali na v juhoukrajinskom meste Záporožie. Informuje agentúra AFP.

Ukrajina bude reagovať na každý úder okupanta, vyhlásil Zelenskyj
TASR/AP

"Určite odpovieme na každý úder okupanta na naše mestá," vyhlásil Zelenskyj s tým, že "dnešné ruské úroky na Záporožie, nočné útoky na Kyjevskú oblasť... Všetky ruské útoky budú mať vojenskú, politickú i právnu odpoveď".

Zelenskyj po stredajšej návšteve frontovej línie na východe krajiny hovoril v pravidelnom večernom videopríhovore o veľkom utrpení, zároveň však i o nádeji, píše agentúra DPA. "Je bolestivé vidieť mestá v Donbase, ktorým Rusko prinieslo strašné utrpenie a ruiny," povedal. V týchto mestách je každú hodinu letecký poplach, neustále sú vystavené hrozbe ostreľovania. Napriek skaze a utrpeniu však v týchto oblastiach podľa Zelenského existuje nádej. "Možno ju cítiť," povedal.

"Urobíme všetko pre to, aby modré a žlté farby mohli pokračovať vo svojom víťaznom ťažení a aby sa do celej našej krajiny vrátil normálny život — od Donecka až po hranice," dodal Zelenskyj s odvolaním sa na farby na ukrajinskej vlajke.

Ukrajinský prezident navštívil v stredu pozície ukrajinskej armády blízko mesta Bachmut, ktoré sa nachádza na frontovej línii a už niekoľko týždňov sa oň vedú doposiaľ najťažšie boje od začiatku invázie. Podľa ukrajinských zdrojov prišlo v stredu v dôsledku ruských útokov v rôznych častiach Ukrajiny o život najmenej 14 ľudí. Tlačová služba ukrajinskej armády informovala aj o 24 zranených.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok