Stredoškolák v americkom Denveri postrelil dvoch zamestnancov

ta3 ČTK
22.3.2023 19:21

Študent strednej školy v americkom meste Denver v stredu postrelil dvoch pracovníkov po tom, čo u neho našli pištoľ, uviedol podľa médií šéf miestnej polície Ron Thomas. Maloletý podozrivý podľa neho z miesta činu utiekol a je nebezpečný. Obete boli hospitalizované, jedna z nich vo vážnom stave.

Prípad štyroch mŕtvych z Michaloviec vyšetrujú ako vraždu. Má ísť o rodinnú tragédiu
TASR - Roman Hanc

K streľbe podľa agentúry AP došlo na škole East High School na východ od centra hlavného mesta štátu Colorado. Dotyčný študent, ktorého starosta Michael Hancock opísal ako mladíka tmavej pleti, pred incidentom prechádzal prehliadkou, ktorá je súčasťou "bezpečnostného plánu" školy. Po streľbe zrejme utiekol aj so svojou zbraňou.

"Zjavne je ozbrojený a nebezpečný a ochotný zbraň použiť," povedal Hancock, pričom odkázal obyvateľom, aby sa mali na pozore. Policajný veliteľ Thomas uviedol, že vyšetrovatelia totožnosť podozrivého poznajú, a vyjadril presvedčenie, že bude chytený.

Úrady ihneď neidentifikovali ani dve obete, ale potvrdili, že sa jedná o administratívnych pracovníkov školy. Jeden z nich musel byť okamžite operovaný, stav druhého bol stabilizovaný, povedal Thomas.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok