Prezidentka podá disciplinárny návrh na Žilinku vtedy, ak bude mať šancu na úspech

ta3 TASR
25.3.2023 16:07

Prezidentka SR Zuzana Čaputová je pripravená podať návrh na disciplinárne konanie voči generálnemu prokurátorovi Marošovi Žilinkovi. Urobí tak až vtedy, ak si bude istá, že návrh má šancu na úspech. Uviedol to hovorca hlavy štátu Martin Strižinec, podľa ktorého prezidentka priebežne sleduje, či nedošlo k naplneniu dôvodov.

Podpredseda strany Za ľudí a poslanec parlamentu Juraj Šeliga v stredu informoval, že doručil prezidentke podnet na podanie disciplinárneho návrhu voči Žilinkovi. Strižinec uviedol, že Kancelária prezidentky Šeligov podnet zaregistrovala. "Tak, ako v iných veciach, aj vo veci generálneho prokurátora Žilinku koná prezidentka samostatne a iniciatívne," podotkol hovorca hlavy štátu.

Šeliga v tejto súvislosti avizoval, že detaily o konkrétnych skutkoch, za ktoré by mal byť Žilinka disciplinárne stíhaný, v tejto chvíli zverejňovať nebude, keďže materiál má k dispozícii prezidentka. Ide však o skutky, ktoré súvisia s rozhodnutiami generálneho prokurátora podľa paragrafu 363 Trestného poriadku, riadiacimi krokmi generálneho prokurátora a verejnými výrokmi generálneho prokurátora Žilinku, priblížil. Poslanec verí, že prezidentka sa stotožní s jeho argumentáciou a disciplinárny návrh podá.    

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok