Manželia ponúkali oblečenie na predaj na portáli. Naleteli podvodníkom a prišli o tisícky eur

ta3/TASR
22.3.2023 11:02

Manželia z obce Myslina v Humenskom okrese ponúkali oblečenie na predaj, prišli o tisícky eur. Informovala o tom krajská policajná hovorkyňa z Prešova Jana Ligdayová s tým, že dvojica ponúkala rôzne oblečenie na jednom z internetových portálov.

mobil internet smartfón ilu 1140px (TASR/Martin Baumann)
TASR/Martin Baumann

"Na inzerát sa im ozval záujemca, manželia v presvedčení, že potvrdzujú predaj, reagovali na zaslaný link a vyplnili v ňom všetky prihlasovacie údaje k svojmu internetbankingu. Zadali aj údaje k svojej platobnej karte. Neskôr však zistili, že z ich účtu bolo bez ich vedomia a súhlasu vykonaných šesť finančných transakcií v celkovej výške 8 290 eur," uviedla hovorkyňa.

Prípadom sa intenzívne zaoberá vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Humennom, ktorý začal trestné stíhanie pre zločin neoprávneného vyrobenia a používania platobného prostriedku. V takýchto prípadoch zákon stanovuje pre páchateľa trest odňatia slobody na dva až osem rokov.

"Opakovane apelujeme na občanov, aby dobre zvážili poskytnutie citlivých údajov k svojmu účtu či údajov k svojej platobnej karte," dodáva v súvislosti s prípadom Ligdayová.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok