Messi pokračuje v rekordnom ťažení

TASR, TA3
11.2.2013 09:10

Po 23. kole španielskej La Ligy už Barcelona pomaly môže oslavovať ďalší ligový titul. Katalánci totiž opäť zvýšili náskok na čele tabuľky.

Argentínsky futbalový fenomén Lionel Messi z FC Barcelona pokračuje v tvorení rekordu španielskej La Ligy, keď strelil aspoň jeden gól v trinástom zápase Primera División v sérii. V nedeľu v súboji s Getafe zvyšoval na 2:0, "Barca" deklasovala súpera 6:1 a na čele tabuľky má už 12-bodový náskok pred Atleticom Madrid, ktoré prehralo na ihrisku Ray Vallecana 1:2.

Dvadsaťpäťročný kanonier nastrieľal v prebiehajúcej sezóne už 35 ligových gólov a má našliapnuté na prekonanie svojho vlastného rekordu z uplynulého ročníka, keď zaznamenal 50 presných zásahov. Štvornásobný najlepší hráč sveta podľa FIFA za Kataláncov nastrieľal spolu už 299 gólov a je tak krôčik od jubilejného 300. presného zásahu.
Okrem Messiho trafili pred návštevou 85.610 divákov do čierneho aj Alexis Sanchez, David Villa, Cristian Tello, Andres Iniesta a Gerard Pique, čo sa páčilo asistentovi Jordimu Rourovi, dočasne zastupujúceho hlavného trénera Tita Vilanovu. "Je to veľmi pozitívne, ak strelí v zápase gól šesť rozdielnych hráčov."

Prvý ligový gól v sezóne strelil Alexis Sanchez, ktorý sa strelecky trápi. "Viem, akej triedy som hráčom a čo dokážem. Doteraz som sa dostával do dobrých šancí, no nedokázal som poriadne zakončovať. Teraz sa to zmení," citovala agentúra dpa čílskeho útočníka.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok