NAKA zasiahla v súvislosti s drogovým biznisom. Medzi zadržanými sú známi funkcionári

ta3 tasr
22.3.2023 08:07

Národná kriminálna agentúra zasahuje v stredu od rána na území Bratislavského, Trnavského a Žilinského kraja v rámci akcie Chikara 2 v súvislosti s drogovým biznisom. Jej výsledkom je zatiaľ 16 obvinených osôb. Medzi nimi je aj aktívny policajný funkcionár z Trnavy. Polícia o tom informuje na sociálnej sieti.

"NAKA obvinila 16 osôb, niektoré z viacerých trestných činov súbežne," približuje polícia. Štrnásť osôb čelí obvineniu zo zločinu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny a obzvlášť závažného zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi.

Štyri osoby sú obvinené zo zločinu zneužívania právomoci verejného činiteľa, dve zo zločinu prijímania úplatku a dve aj z prečinu podplácania. Jedna osoba je obvinená aj zo zločinu hrubého nátlaku v štádiu prípravy a jedna tiež zo zločinu vydierania.

Podľa informácií webu tvnoviny.sk je medzi zadržanými bývalý krajský riaditeľ polície v Trnave Bystrík Stanko, krorý pre TV Markíza vyhlásil, že je nevinný, a súčasný okresný riaditeľ polície v Trnave Rastislav Grznár, ktorý je v súčasnosti v riadiacej funkcii na Centre podpory Krajského riaditeľstva PZ v Trnave. Okrem nich polícia zadržala aj bývalého džudistu Tibora Gubáňa, ktorý sa len nedávno z väzenia dostal.

"Aktuálne v danej veci prebiehajú zaisťovacie úkony (domové prehliadky a prehliadky iných priestorov a pozemkov), po čom budú vykonávané výsluchy zadržaných obvinených," dopĺňa polícia.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok