Umelá inteligencia vyvolala rapovú bitku medzi kritikom Orbána a Budapešťou

ta3 ČTK
21.3.2023 22:17

Rapový príspevok vyzývajúci k "upratovaniu" korupcie v Maďarsku, ktorý spísal chatovací robot ChatGPT a ktorý zverejnil poslanec Európskeho parlamentu, sa nepáčil Budapešti, ktorá sa rýchlo pomstila - za pomoci rovnakého nástroja umelej inteligencie.

Umelá inteligencia vyvolala rapovú bitku medzi kritikom Orbána a Budapešťou
TASR/AP

"Úprimne povedané, bol som ohromený tým, ako rýchlo (ChatGPT) dal dohromady obvinenia proti (maďarskému premiérovi Viktorovi) Orbánovi vo forme rapového textu," povedal agentúre AFP o diele umelej inteligencie nemecký europoslanec Daniel Freund, ktorý stál pri jeho zrode.

Téma korupcie je v Maďarsku citlivá. Krajina figuruje ako posledný z členských štátov EÚ na rebríčku mimovládnej organizácie Transparency International, ktorá kritizuje spreneveru finančných prostriedkov politickou elitou, pripomenula AFP.

"Od futbalových klubov po luxusné hrady, Orbánova ríša je postavená na podvode. Je čas vyčistiť a bojovať. Neustúpime, kým Orbán nezmizne," hlásal text stvorený umelou inteligenciou, ktorý europoslanec zverejnil na sociálnej sieti.

Hovorca maďarskej vlády Zoltán Kovács potom na twitteri zverejnil rapový príspevok z dielne ChatGPT o Danielovi Freundovi, ktorý je v texte ospevovaný ako "bojovník za demokraciu a priateľ, ktorého program jasne žiari". Tento výsledok podľa hovorcu jasne dokazuje, že chatovací robot "nie je nič iné ako generátor kecov".

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok