V prípade smrti Daniela Tupého sa vraciame úplne na začiatok, tvrdí redaktor Bolješik

ta3
21.3.2023 13:55

V prípade vraždy Daniela Tupého zadržala Národná kriminálna agentúra osem osôb. Ide o akciu Karma. Polícia SR o tom informovala na sociálnej sieti. NAKA zasahovala v Bratislavskom a Trnavskom kraji. Študenta zabili pred vyše 17 rokmi na Tyršovom nábreží v Bratislave, jeho prípad stále nie je vyriešený. Viac o téme povedal redaktor ta3 Richard Bolješik, ktorý sa venuje kriminálnym prípadom.

bolejsik_studio_10.jpg
TA3

Kauza zo 4. novembra 2005 sa vyšetruje už 17 rokov. Pri nej páchatelia dobodali študenta Filozofickej fakulty Univerzity Komenského Daniela Tupého na Tyršovom nábreží v Bratislave. Ten na následky bodných rán zomrel. "Cieľom útoku bolo viacero osôb. Nielen Daniel Tupý, ale aj celá skupina študentov," uviedol Bolješik. Dodal, že podľa vyšetrovacej verzie, ktorá sa objavila pár dní po vražde, bol čin rasovo motivovaný a páchateľmi boli skinhedi.

"Až o dva roky neskôr sa objavila druhá verzia, kedy páchateľmi mali byť členovia gangu Piťovcov," povedal redaktor. Uviedol aj, že ich polícia zadržala a vypočúvala, no v roku 2009 boli právoplatne oslobodení pre nedostatok dôkazov. "Následne ostala táto kauza dlhé roky neobjasnená," doplnil.

V dnešných dňoch sa však objavili nové informácie. Polícia na sociálnej sieti informovala, že zadržala osem osôb v Bratislavskom a Trnavskom kraji. Podľa redaktorových informácií sa jedná o skinhedov, ktorí vraždu spáchali z dôvodu rasovej nenávisti. "V prípade sa vraciame na úplný začiatok," poznamenal.

Bolješikovi sa podarilo spojiť aj s otcom zavraždeného. "Mám informáciu, že boli zadržaní ôsmi podozrivý a pracuje sa na tom, aby na nich bolo vznesené obvinenie," povedal redaktorovi v telefonáte Daniel Tupý starší. Viac o téme nechcel, respektíve nemohol povedať.

Celé štúdio ta3 si môžete pozrieť nižšie:

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok