Policajti našli v Bratislave nehybné telo muža, vyšetrujú to ako vraždu

ta3
21.3.2023 09:05

V bratislavskom Starom Meste na Chorvátskej ulici našli v utorok 21. marca telo mŕtveho muža vo výkone väzby. Udalosť je v štádiu vyšetrovania. Bratislavská polícia o tom informovala na sociálnej sieti.

väznica väzenie trest mreže 1140px (TASR/Radovan Stoklasa)
TASR/Radovan Stoklasa (Ilu.)

"Privolaným obhliadajúcim lekárom bola nariadená súdnolekárska pitva," ozrejmila.

Zbor väzenskej a justičnej stráže priblížil, že 53-ročný muž bol vo väzbe pre podozrenie zo spáchania trestných činov týrania blízkej osoby a zverenej osoby i drogovej trestnej činnosti. 

"Bezprostredne po nahlásení tejto udalosti spoluobvineným na cele bola obvinenému poskytnutá personálom ústavu neodkladná prvá pomoc a zároveň bola privolaná rýchla zdravotná pomoc," povedala pre TASR hovorkyňa ZVJS Monika Kacvinská.

Ako ďalej uviedla, tak ako v prípade každého úmrtia osoby vo výkone väzby alebo výkone trestu, sú okolnosti úmrtia predmetom vyšetrovania Policajného zboru. "Vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie nie je Zbor väzenskej a justičnej stráže oprávnený poskytovať bližšie informácie," doplnila.


Úmrtie muža vo výkone väzby v Starom Meste v Bratislave vyšetruje polícia ako vraždu. Informovala o tom hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Silvia Šimková.

"Vyšetrovateľ bratislavskej krajskej kriminálky po vykonaní neodkladných a neopakovateľných úkonov na mieste činu začal trestné stíhanie vo veci obzvlášť závažného zločinu vraždy," spresnila.

Témy: väzba telo muž
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok