Hitom sociálnych sietí je rozmarínová voda: Zázračný elixír sľubuje rast vlasov

TA3/zm
28.3.2023 16:00

Bylinky sú osvedčeným pomocníkom pri rôznych estetických problémoch. Konkrétne za rozmarín sa vám poďakujú vaše vlasy. Vyskúšajte si vyrobiť špeciálnu vodu, ktorá ovládla sociálne siete.

Hitom sociálnych sietí je rozmarínová voda: Zázračný elixír sľubuje rast vlasov
Freepik

Zdravé a dlhé vlasy vďaka rozmarínu? Vďaka tejto dostupnej bylinke môže vaša hriva začať rásť ako z vody. A to doslova.

Aromatický rozmarín

Okrem kuchyne sa aromatický rozmarín vo veľkom využíva aj v aromaterapii, liečiteľstve či v kozmetike. Jednoduchú rozmarínovú vodu si môžete pripraviť aj sami doma a získate tak zázračný elixír na rast vlasov

Problémy s vlasmi

Skôr, ako vám prezradíme recept na výrobu rozmarínovej vody, spomeňme, čo všetko dokáže s vlasmi urobiť. Ak sú vaše vlasy lámavé, priveľmi padajú, alebo ak sa vám zdajú bez života, bude rozmarínová voda pre ne ako stvorená. To, že táto bylinka podporuje zrýchlený rast vlasov je len príjemný bonus.

Rozmarínová voda Freepik

Recept na rozmarínovú vodu

Príprava je veľmi jednoduchá a cenovo dostupná. Rozmarín totiž nájdete na takmer každej záhrade. Budete rozhodne potrebovať pár čerstvých vetvičiek, sušené korenie nemá na vlasy až taký účinok ako živá bylinka.

Koľko vetvičiek rozmarínu dáte do hrnca, toľkými hrnčekmi vody ich zalejete. Odporúčame pripravovať rozmarínový elixír aspoň zo štyroch vetvičiek, aby ste ho mali dostatok na dlhšiu vlasovú kúru.

Po 15 minútach varu nechajte rozmarín vo vývare ešte polhodinu lúhovať. A keď vychladne, prelejte ho cez sitko do uzatvárateľných fliaš. Tie treba skladovať v chladničke a spotrebu majú presne týždeň. Ak vám rozmarínová voda ostane aj po 7 dňoch, radšej ju vylejte a uvarte si novú.

Ako na to?

Keď máte elixír na rast vlasov z rozmarínu pripravený, ešte ho potrebujete správne aplikovať. Mal by sa nanášať ku korienkom po celej ploche hlavy, preto je vhodné rozdeliť si vlasy na niekoľko sekcií a rozmarínovú vodu nanášať pomocou rozprašovača alebo pipety.

Rozmarínov voda by sa mala aplikovať do vlhkých vlasov vždy po umývaní. Následne vlasy treba nechať vyschnúť bez toho, aby ste ich ešte oplachovali.

Frekvencia by počas trvania kúry mala byť dva až trikrát týždenne na to, aby ste videli výsledky. Rast vlasov možno nespozorujete ihneď, ale vitalitu áno. Hriva sa vám odvďačí už po dvoch týždňoch leskom a pružnosťou.  

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok