Organizátor mučiarní a zradca. Ukrajinská tajná služba sa prihlásila k likvidácii vlastného vojaka

ta3 tasr
20.3.2023 16:52

Ukrajinská vojenská rozviedka prevzala v pondelok zodpovednosť za zabitie "zradcu" na Ruskom okupovanom území krajiny.

Dvaja zajatí wagnerovci popísali hrôzy z frontu, zabitie im hrozilo z oboch strán
AP Photo/Libkos

"Organizátor mučiarní v Chersonskej oblasti Serhij Moskalenko bol nedávno zlikvidovaný na dočasne okupovanom území," uviedla v tajná služba v pondelkovom vyhlásení.

Moskalenko, ktorý bol zabitý v piatok, podľa nej spolupracoval s ruskými okupantmi a bol riaditeľom väznice určenej pre osoby čakajúce na proces v juhoukrajinskej Chersonskej oblasti.

"Na každého vojnového zločinca čaká spravodlivý trest," varovali ukrajinské úrady. Podľa mediálnych informácií kolaborant Moskalenko zahynul pri výbuchu bomby nastraženej pod jeho vozidlom v juhoukrajinskom meste Skadovsk.

Ešte pred začiatkom ruskej vojenskej ofenzívy na Ukrajinu (24. februára 2022) vlastnil Moskalenko (narodený v roku 1978) súkromnú bezpečnostnú službu.

Na Ruskom okupovaných územiach bolo zabitých už viacero Ukrajincov spolupracujúcich s Moskvou, pripomína DPA. Okrem iných aj poslanec parlamentu Olexij Kovaľov zo strany Služobník ľudu ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského. Kovaľova zastrelili ešte vlani v auguste v Chersonskej oblasti.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok