Výhody oddelených spální: Lepší spánok, imunita, intimita aj pleť

TA3/zm
27.3.2023 16:00

Oddelené spálne partnerov majú aj svoje výhody. Hoci sa viac rozpráva o negatívach, ak tento režim doma zavediete, budete si rozhodne užívať aj pozitíva.

Výhody oddelených spální: Lepší spánok, imunita, intimita aj pleť
Freepik

Nikto vás v noci nebude rušiť chrápaním alebo prehadzovaním, a tak sa ráno zobudíte sviežejšie. To je len základná výhoda, prečo oddelené spálne partnerov nemusíte okamžite zavrhnúť.

Budujte imunitu

Na imunitu má vplyv mnoho faktorov, no jeden zo základných je dostatočný oddych. A tak nerušený spánok bez partnera ide ruka v ruke aj so zdravím. Keď vás dlhodobo v noci nikto neruší, napríklad už len tým, že vaša polovička môže mať iný režim a vstávať či zaspávať v inú dobu, vyspíte sa kvalitnejšie. Popri regenerácii si organizmus buduje aj imunitu.

Krajšia pleť

Na posteľnej bielizni zanechávame maz z pokožky aj odumreté kožné bunky. Platí to pre mužov i pre ženy. No ak máte svoju súkromnú spálňu, nečistoty, ktoré sa dostanú na tváe, budú len vaše, nie aj partnerove. V kombinácii s kvalitnejším a nerušenejším spánkom tvrdia preto odborníci, že oddelené spálne vedú v prípade žien ku krajšej pleti.

Partnerská pohoda

Ak oddelené spálne nevzniknú z dôvodu odcudzenia partnerov, môžu mať pozitívny vplyv aj na intimitu. Zoberte do úvahy už len fakt, že posteľ je miesto, kde sa riešia mnohé konflikty, ktoré nechce dvojica rozoberať pred deťmi. No keď má každý z partnerov svoju izbu, odídu zo spálne problémy a ostane v nej len to pekné. Viaceré štúdie dokonca poukazujú na to, že intímny život dvojíc, ktoré sa rozhodli pre tento model fungovania, sa zlepšil z pohľadu kvality i kvantity.  

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok