Čo predchádzalo tragédii v Petržalke? Situácia je zahmlená, polícia pracuje s troma verziami

ta3
20.3.2023 12:48

Polícia vyšetruje tragédiu, ktorá sa stala v nedeľu v bratislavskej Petržalke, kde z jedného z bytov vypadol muž. O niekoľko hodín neskôr na tom istom mieste vypadla z okna aj žena. Pri domovej prehliadke našli policajti v byte mŕtveho 10-ročného chlapca. Podľa susedov majú byť muž a žena súrodenci a nájdený chlapec syn vypadnutej ženy. O tragédii sme sa bližšie rozprávali s redaktorom domáceho spravodajstva ta3 Richardom Bolješikom.

Polícia zrejme pracuje s tromi verziami príbehu. "Buď bola tragédia spôsobená tak, že muž dopoludnia niečo v byte vykonal, zranil ženu aj dieťa a vyskočil z bytu," hovorí Bolješik. 

Druhá verzia je však podľa neho pravdepodobnejšia: "alebo muž vyskočil z okna a žena to nevedela prekonať. Mŕtve dieťa môže byť dôsledkom rannej udalosti." Polícia však nemôže vylúčiť ani to, že bol na mieste niekto iný.

Zaváhala polícia?

Polícia stotožnila byt až po druhom zoskoku, teda po piatich hodinách od toho prvého, pri ktorom zomrel muž. Polícia na svojej webovej stránke informovala, že po prvom incidente, ktorý sa stal v nedeľu krátko po 10.00 h, nemala zákonný dôvod využiť svoje oprávnene a otvoriť niektorý z bytov.

"Príkaz na domovú prehliadku vo všeobecnosti vydáva sudca. Existujú však aj výnimky," povedal Bolješik. "Ak má polícia podozrenie, že ide o ohrozenie života, môže do bytu vstúpiť," dodal.

Témy: Petržalka

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok