Americká banka Flagstar Bank prevezme vklady a úvery od skrachovanej Signature Bank

ta3 ČTK
20.3.2023 06:38

Americká banka Flagstar Bank uzavrela v noci na pondelok s americkými regulačnými orgánmi dohodu o kúpe vkladov a úverov od skrachovanej newyorskej banky Signature Bank. Informuje o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na Federálna spoločnosť pre poistenie vkladov (FDIC), ktorá nad Signature Bank tento mesiac prevzala kontrolu.

Americká banka Flagstar Bank prevezme vklady a úvery od skrachovanej Signature Bank
Twitter/Daily Tribune

Dohoda počíta s tým, že Flagstar Bank, ktorá je dcérskou spoločnosťou New York Community Bancorp, prevezme v podstate všetky vklady, časť úverového portfólia a taktiež všetkých 40 bývalých pobočiek Signature Bank. V správe FDIC zatiaľ zostane asi 60 miliárd dolárov úverov a štyri miliardy dolárov vkladov.

Signature Bank mala na konci minulého roka vklady 88,59 miliardy dolárov a aktíva 110,36 miliardy dolárov. Uzavretie banky spolu s krachom Sillicon Valley Bank (SVB) vyvolalo obavy o stabilitu amerického bankového sektora, ktoré sa ale tunajšie orgány aj politici snažili mierniť, keď okrem iného sľúbili, že všetci sporitelia budú odškodnení a daňoví poplatníci neponesú žiadne straty.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok