Schudnite rýchlo a efektívne: Jablková diéta je expresné riešenie, ako zhodiť

TA3/zm
25.3.2023 10:00

Chcete dať dole pár kíl, napríklad aby ste sa zmestili do šiat, alebo po zime zapli obľúbené nohavice? Pomôžu vám v tom jablká.

Schudnite rýchlo a efektívne: Jablková diéta je expresné riešenie, ako zhodiť
Freepik

Jablková diéta je efektívne riešenie, ako za pár dní zhodiť pár centimetrov z kritických partií. Na dlhodobé chudnutie však nie je stavaná.

Tri dni na chudnutie

Jablká sú chutné, prečisťujú organizmus a dá sa s ich pomocou aj schudnúť. Nečakajte však úbytok množstva kíl. Keďže sa odporúča držať tento diétny plán tri dni, zázraky sa neudejú. Ale pár centimetrov pôjde po zime dole z brucha a bokov. Princíp je v tom, že denne prijmete približne 1000 až 2000 kalórii. Kalorický deficit je expresné riešenie, ako schudnúť, ale nie dlhodobé. Diéta neposkytuje tak vyváženú stravu, aby ste ju mohli držať viac než tri, maximálne päť dní.   

Len jablká

Prvý deň trojdňovej diéty je najťažší a najmenej pestrý. Na druhej strane, aspoň si nebudete lámať hlavu so žiadnym vážením či varením. Jesť môžete skrátka len jablká. Na raňajky, na obed, aj na večeru. Kedykoľvek, keď pocítite hlad. Ak potrebujete predsa len nejaké odporúčané množstvá alebo limity, za tento deň by to malo byť približne sedem jabĺk.

Zelenina aj syr

Druhý diétny deň si môžete spestriť zeleninou a tvrdým syrom. Opäť možno oceníte, že netreba nič variť ani vážiť, ale surová strava vám môže po ďalšom dni už liezť doslova ušami. Na raňajky si dajte jablko, na obed zeleninový šalát s jablkom a večer napríklad jablko so syrom. Variácie môžu byť rôzne, ale povolené potraviny by ste mali dodržiavať.

Chlieb i šunka

Ak sa tešíte konečne na niečo iné, tretí deň jablkovej diéty vám konečne povolí dať si na raňajky chlieb. Samozrejme, s jablkom. Ale povolená je aj kvalitná šunka. Rovnako obedný zeleninový šalát obsahujúci jablko, ktorý bol v diétnom programe v druhý deň, môžete v tomto dni doplniť kuracím alebo morčacím mäsom, takže budete menej pociťovať hlad. Poobede sú k jablkám povolené aj mliečne výrobky, takže môžete zvažovať tvrdý syr, prípadne tvaroh alebo cottage cheese.

Po troch dňoch sa síce môžete rozhodnúť pokračovať s diétou, maximálne by sa však mala držať päť dní. V takom prípade je jedálny lístok riadi podľa pokynov tohto posledného dňa.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok