Pápež sa prihovoril veriacim. Vyzval na modlitby za Ukrajinu, ktorá trpí pre vojnové zločiny

ta3 TASR
19.3.2023 14:58

Pápež František v nedeľu tisíckam veriacich na Námestí sv. Petra vo Vatikáne pripomenul nutnosť nezabudnúť a modliť sa za "utrápený ľud Ukrajiny, ktorý naďalej trpí" v dôsledku vojnových zločinov, informuje agentúra APA.

Pápež sa prihovoril veriacim. Vyzval na modlitby za Ukrajinu, ktorá trpí pre vojnové zločiny
TASR/AP

Pápež počas uplynulých mesiacov opakovane pri verejných vystúpeniach vyzýval na modlitby za Ukrajinu, výraz "vojnové zločiny" však zvyčajne nespomína. Pri pravidelnej nedeľnej modlitbe Anjel Pána hovoril František o vojnových zločinoch dva dni po vydaní zatykača na ruského prezidenta Vladimira Putina a ruskú prezidentskú komisárku pre práva detí Mariju Ľvovovú-Belovovú Medzinárodným trestným súdom (ICC) v Haagu. Zatykač sa vzťahuje na vojnové zločiny na Ukrajine, výslovne ho však František pri svojej najnovšej výzve nespomenul, pripomína APA.

Pápež vyjadril súcit aj s obeťami v silným zemetrasením postihnutom Ekvádore a uviedol, že sa modlí za obete i zranených v tejto krajine. "Stojím pri ekvádorskom ľude a uisťujem ho o mojich modlitbách za mŕtvych a trpiacich," povedal František.  Sobotňajšie zemetrasenie s magnitúdou 6,8 si v Ekvádore vyžiadalo najmenej 15 obetí na životoch a spôsobilo rozsiahle materiálne škody v pobrežných i horských oblastiach krajiny, píše agentúra AP. Najmenej jeden človek prišiel v dôsledku otrasov o život i v Peru.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok