Hasiči uhasili rozsiahly požiar v Banskej Štiavnici. Polícia začala trestné stíhanie

ta3
19.3.2023 11:45

Polícia v súvislosti s rozsiahlym požiarom v centre Banskej Štiavnice začala trestné stíhanie pre trestný čin všeobecného ohrozenia. Na sociálnej sieti o tom informovalo Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Banskej Bystrici. Hasiči po sobotnom požiari boli v akcii celú noc.

"Likvidácia požiaru prebiehala do neskorých nočných hodín. Dohášanie skrytých ohnísk a monitorovanie objektov bolo vykonávané počas celej noci. Aktuálne prebieha na mieste udalosti okrem neustáleho monitorovania aj odčerpávanie vody z objektov a postupné sťahovanie hasičskej techniky na hasičské stanice," priblížila Zeleňáková.

Požiarom zasiahnutá oblasť historického centra Banskej Štiavnice je pre verejnosť naďalej uzavretá. V súčinnosti s policajnými zložkami tu pokračuje zisťovanie príčiny vzniku požiaru.

"Aj dnes je na mieste policajný výjazd a pokračuje obhliadka miesta činu," priblížila polícia s tým, že na poškodených budovách vznikla škoda v doposiaľ nevyčíslenej výške.

Požiar v historickom centre Banskej Štiavnice vypukol v sobotu, 18. marca, dopoludnia v jednej z historických budov, postupne sa rozšíril a poškodil sedem objektov. Situácia je už aktuálne stabilizovaná, hasiči však naďalej likvidujú ohniská.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok