NHL: Calgary v zostave s Ružičkom prehralo proti Dallasu. Z výhry sa naopak radoval Černák

ta3 TASR
19.3.2023 07:05

Hokejisti Floridy vyhrali v noci na nedeľu v zápase zámorskej NHL nad New Jersey 4:2. Za hostí nastúpil v prvej formácii aj slovenský útočník Tomáš Tatar. Jeho krajan Erik Černák sa s Tampou Bay tešil z triumfu 5:3 nad Montrealom. Ďalší Slovák Adam Ružička zaznamenal s Calgary prehru 5:6 pp s Dallasom a brankár Jaroslav Halák bol náhradník New Yorku Rangers, ktorý zdolal Pittsburgh 6:0.

NHL: Calgary v zostave s Ružičkom prehralo proti Dallasu. Z výhry sa naopak radoval Černák
TARS/AP

O víťazstvo Floridy sa zaslúžil dvoma gólmi Sam Reinhart  a pomohol svojmu tímu k priblíženiu sa k zisku voľnej karty vo Východnej konferencii. Hostia zaznamenali tretiu prehru za sebou, pričom ešte na začiatku druhej tretiny viedli 2:0. Tatar strávil na ľade 13:21 minúty. V drese Tampy Bay sa Brandon Hagel blysol hetrikom a po dve asistencie si pripísali Nikita Kučerov a Michail Sergačev. Černák mal tri strely na bránku, jeden hit a odohral 21:05 minúty. Tampa vyhrala tretí zápas za sebou a znížila v Atlantickej divízii stratu na druhé Toronto na tri body. Maple Leafs však majú zápas k dobru.

Triumf Dallasu zariadil tradičný ťahúň Jason Robertson, ktorý skóroval trinásť sekúnd pred koncom predĺženia. Okrem toho vsietil gól aj v riadnom hracom čase. Prispel tak k upevneniu vedenia v Centrálnej divízii pred Coloradom, ktoré má dva zápasy k dobru. Ružička nastúpil za domácich vo štvrtom útoku, vyslal jednu strelu na bránku, jednu zablokoval a mal aj jeden hit. Na ľade strávil 8 minút a 40 sekúnd.

Pittsburg vyslal na bránku Rangers o desať striel viac než súper, no domácich podržal Igor Šesťorkin. Pripísal si 33 úspešných zákrokov. Hostia prehrali tretí zápas v rade, no vo Východnej konferencii zostávajú v hre o voľnú kartu.

Výsledky - NHL:

 Detroit - Colorado 1:5

Minnesota - Boston 2:5

Nashville - Winnipeg 2:3 pp

Arizona - Chicago 4:2

San Jose - NY Islanders 1:4

Calgary - Dallas 5:6 pp

Los Angeles - Vancouver 2:3 pp a sn

NY Rangers - Pittsburgh 6:0

Ottawa - Toronto 4:5 pp a sn

Tampa Bay - Montreal 5:3

Florida - New Jersey 4:2

Philadelphia - Carolina 4:5 pp

Seattle - Edmonton 4:6

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok