Ekvádor zasiahlo silné zemetrasenie, otrasy pocítilo aj Peru. Hlásia najmenej 16 obetí

ta3 TASR
18.3.2023 22:33

Počet obetí silného zemetrasenia na juhu Ekvádoru a severe Peru sa zvýšil na najmenej šestnásť. Záchranné tímy v uliciach posiatych troskami a spadnutými elektrickými vedeniami hľadajú ľudí uväznených pod sutinami.

Americká geologická služba USGS uviedla, že epicentrum zemetrasenia s magnitúdou približne 6,8 ležalo neďaleko tichomorského pobrežia, asi 80 kilometrov južne od Guayaquilu, druhého najväčšieho mesta Ekvádora. Dvanásť obetí zomrelo v Ekvádore a jedna v Peru.

Prezident Ekvádoru Guillermo Lasso novinárom povedal, že zemetrasenie "nepochybne... vyvolalo znepokojenie medzi obyvateľmi". Na Twitteri však vyzval ľudí, aby zachovali pokoj. Ekvádorský tajomník pre riadenie rizík Cristian Torres v rozhlasovom rozhovore uviedol, že 11 obetí zomrelo v pobrežnom štáte El Oro a jedna vo vysokohorskom štáte Azuay.

V Peru bolo zemetrasenie cítiť od jeho hraníc s Ekvádorom až po pobrežie Tichého oceánu v strednej časti krajiny. Peruánsky premiér Alberto Otárola informoval, že štvorročné dievča zomrelo na zranenie hlavy, ktoré utrpelo, keď sa ňu zrútil dom v regióne Tumbes na hranici s Ekvádorom. Prácu záchranárov sťažujú poškodené telefónne a elektrické vedenia, píše AP.

Témy: Peru Ekvádor
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok