F1: Perez získal pole position v Saudskej Arábii, Verstappen nepostúpil

ta3 tasr
18.3.2023 22:27

Mexický pretekár Sergio Perez bol najrýchlejší v sobotňajšej kvalifikácii na Veľkú cenu Saudskej Arábie seriálu F1. Pilot Red Bullu si vybojoval pole position časom 1:28,265 minúty s náskokom vyše dvoch desatín pred súpermi. Pereza doplní v prvej rade Španiel Fernando Alonso (Aston Martin), ktorý zaostal v sobotu o 0,465 sekundy najlepšiu trojicu skompletizuje na štarte Brit George Russel z Mercedesu.

Perezov tímový kolega a úradujúci majster sveta Max Verstappen nepostúpil do záverečnej časti kvalifikácie pre poruchu prevodovky. Druhý najlepší čas mal Monačan Charles Leclerc, na štartovom rošte však klesne o desať pozícií. Ferrari muselo svojmu pilotovi pred víkendom nasadiť už tretiu riadiacu jednotku elektroniky a dostalo trest. Mexičanovi vyšiel najmä záverečný sektor a dosiahol svoju druhú pole position v kariére. Premiérovú mal vlani na tom istom okruhu.

Alonso nadviazal na výborný výkon z úvodných pretekov v Bahrajne, kde obsadil tretie miesto. Výkon z predošlého podujatia mierne napravil Russell, ktorý bol pred dvoma týždňami siedmy. Verstappen figuroval po kvalifikácii na pätnástom mieste, keďže v prostrednej časti nestihol zajazdiť konkurencieschopný čas. Preteky sú na programe v nedeľu o 18.00 SEČ.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok