OKS chce pokračovať v spolupráci so SaS. Členovia by sa mali stať súčasťou kandidátky sulíkovcov

ta3 tasr
18.3.2023 19:11

Členovia Občianskej konzervatívnej strany (OKS) by sa mali stať súčasťou kandidátky strany Sloboda a Solidarita (SaS) aj v nadchádzajúcich predčasných parlamentných voľbách. O pokračovaní spolupráce rozhodol sobotňajší republikový snem OKS v Nitre.

OKS chce pokračovať v spolupráci so SaS. Členovia by sa mali stať súčasťou kandidátky sulíkovcov
TASR/Pavel Neubauer

"Republikový snem OKS konštatoval, že doterajšia korektná spolupráca medzi občianskymi konzervatívcami a liberálmi sa osvedčila a deklaroval vôľu pokračovať v nej aj naďalej, a to prostredníctvom štyroch kandidátov na kandidátnej listine SaS v septembrových predčasných parlamentných voľbách, ktorými sú Ondrej Dostál, Radovan Kazda, Martin Mlýnek a Slávka Henčeková," uvádza strana na svojom webe. Pripomína, že OKS mala v predošlých dvoch volebných obdobiach zastúpenie v poslaneckom klube SaS v osobe predsedu OKS Ondreja Dostála a podpredsedu OKS Radovana Kazdu v uplynulom období.

Strana vo vyhlásení po záveroch republikového snemu konštatuje, že OKS mieni naďalej presadzovať princípy liberálnej parlamentnej demokracie a obhajobu spoločnosti, ktorá si ctí ľudské práva, individuálne slobody, súkromné vlastníctvo a slobodný trh. Miesto Slovenska vidí OKS pevne ukotvené v štruktúrach NATO a Európskej únie, rovnako za kľúčové považuje, aby aj po parlamentných voľbách pokračovala terajšia morálna, materiálna i vojenská pomoc a podpora Ukrajine.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok