Súkromný investor chce vŕtať v Tatranskej Lomnici. Padla žaloba, do sporu vstúpil aj Budaj

ta3
17.3.2023 20:33

Zaujímavý prípad z okresného úradu v Poprade, týkajúci sa geotermálneho vrtu v Tatranskej Lomnici, sa dostal na súd. Ešte predvlani sa prednosta úradu odvolal voči rozhodnutiu s podpisom svojho vlastného podriadeného. Práve ten ho teraz žaluje a žiada tisíce eur.

Súkromný investor chce v treťom stupni ochrany prírody v Tatranskej Lomnici uskutočniť prieskumný vrt. Podľa predložených dokumentov je cieľom vykurovať túto vilu. Odbor starostlivosti o životné prostredie Okresného úradu v Poprade dospel k záveru, že v tomto prípade nie je potrebné postupovať podľa zákona o posudzovaní vplyvov na životné prostredie, teda že nie je potrebná takzvaná EIA.

"Zákon je dodržaný. To, čo sme vydali, za tým si stojíme. Určite z našej strany nebola žiadna pochybnosť," tvrdí bývalý vedúci odboru starostlivosti o životné prostredie Okresného úradu Poprad Jozef Slovík.

Voči tomuto rozhodnutiu sa odvolal aj nadriadený Jozefa Slovíka, prednosta Okresného úradu v Poprade Jozef Bednár. Odvolací orgán však prednostovo odvolanie nepripustil. Pôvodné rozhodnutie potvrdil. Do celej záležitosti vstúpil sám minister životného prostredia.

"Ministerstvo to preskúma. Sa tváriť, že prieskumný vrt neovplyvňuje životné prostredie, je trocha alibistické," povedal minister životného prostredia Ján Budaj.

Ministerstvo životného prostredia v takzvanom mimoodvolacom konaní rozhodlo, že pri projekte prieskumného vrtu sa musí postupovať podľa zákona o posudzovaní vplyvov na životné prostredie. Investor podal takzvaný rozklad a čaká na verdikt.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok