Upchatý nos bude minulosťou za 15 sekúnd: Skúste tento geniálny trik

TA3/zm
24.3.2023 16:00

Hovorí sa, že nádcha trvá bez kvapiek týždeň a s nimi sedem dní. Skrátka, ak máte upchatý nos, treba len vydržať, aby problém odznel. Alebo treba skúsiť geniálny trik, ktorý vraj okamžite uvoľní dýchacie cesty.

Upchatý nos bude minulosťou za 15 sekúnd: Skúste tento geniálny trik
Freepik

Jednoduchý trik, ktorý by mal uvoľniť nos do 15 sekúnd, funguje na stlačení správnych bodov. Ide v podstate o jednoduchú akupresúru.

Akupresúra na zapchatý nos

Stláčanie správnych bodov na tele a následná úľava od rôznych zdravotných problémov je známe ako technika akupresúry. Zvyčajne sa tlak na určité body, ktoré sú typické pre čínsku medicínu, vyvíja pomocou rúk a prstov, no v prípade upchatého nosa vám bude nápomocný aj vlastný jazyk.

Pripravte sa, začíname

Najbližšie, keď budete mať nádchu a na upchatý nos nezaberú kvapky, sprej do nosa či naparovanie, skúste jednoduchý trik. Jazykom si zatlačte čo najsilnejšie do podnebia a súčasne jedným prstom zatlačte na koreň nosa, teda bod presne v strede medzi očami.

Raz nestačí

Táto dvojkombinácia bodov by sa mala pod tlakom ocitnúť na 15 sekúnd a následne sa uvoľnia dýchacie cesty. Zrejme jedno tlačenie stačiť nebude, mali by ste akupresúrnu techniku opakovať niekoľkokrát za deň. No ak to budete robiť poctivo, do ďalšieho dňa by mali príznaky nádchy odznieť. Za pokus to stojí, no nie?

Témy: zdravie nádcha
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok