Voňavý byt, menej stresu a viac oddychu: Objavte kúzlo vydymovania

TA3/zm
23.3.2023 16:00

Nemusíte byť nadšenec ezoteriky na to, aby ste si domov zadovážili niektoré z vydymovadiel. Väčšina z nich totiž krásne vonia a dokáže v byte prečistiť vzduch, čo vedie k uvoľneniu tela a zrelaxovaniu.

Voňavý byt, menej stresu a viac oddychu: Objavte kúzlo vydymovania
Freepik

Využívanie vonných esencií a pálenie rôznych druhov dreva či bylín, je známe tisícky rokov. Zvyčajne bolo súčasťou rôznych rituálov, no dnes môže byť tým rituálom už len to, že si krásne prevoniate domov. Takže, s čím vykurovať?

Vykurovacia miska

Ak sa rozhodnete pre pravidelné používanie vykurovadiel, zadovážte si špeciálnu misku, ktorá býva najčastejšie kovová alebo keramická. Skrátka, potrebujete nehorľavý materiál. Na jej dno dajte trochu piesku, pretože keď položíte horúce vydymovadlo do nej, piesok udrží teplotu a dym bude dlhšie prečisťovať a rozvoniavať vzduch v byte.

Palo Santo

Palo Santo je známe ako sväté drevo a patrí medzi najznámejšie vykurovadlá, s ktorým môžu začínať aj úplní začiatočníci. Využíva sa na vydymovanie a očistu priestorov, keďže sa hovorí, že má silu premeniť negatívnu energiu na pozitívnu. Nemusíte ho však vnímať spirituálne, ale hádam uznáte, že v miestnosti s príjemnou vôňou sa človek lepšie uvoľní a cíti dobre. Navyše, faktom ostáva, že Palo Santo používali už šamani pre jeho mnohé výhody a liečivé vlastnosti, ktoré získalo vďaka vysokému obsahu protizápalových éterických olejov. Tie pomáhajú zmierňovať depresie, stres i úzkosť.

Biela šalvia

Pomerne dostupná a známa je ako vydymovadlo aj biela šalvia. Jej zväzok sa používal po stáročia na očistné obrady a rovnako môžete prečistiť aj priestor okolo seba tým, že si túto aromatickú bylinku večer zapálite a necháte rozvoniavať. Zmierňuje stres, úzkosť a podporuje dobrú náladu. Zväzok sa len na krátku chvíľu zapáli, sfúkne a nechá dymiť.

Vonné tyčinky

Najjednoduchšia cesta, ako začať s vydymovaním, ktoré rozvonia celý byt, je zadovážiť si vonné tyčinky. Sú cenovo dostupné, ľahko ich zoženiete a z množstva druhov nebude problém vybrať si takú, ktorá by vám voňala na prvýkrát. Pracuje sa s nimi veľmi jednoducho, len sa zapichnú do špeciálnej podložky s dierkou, zapália, sfúknu a ďalej robia všetko samé.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok