Nechce sa vám do posilňovne? Tieto cviky na brucho zvládnete aj doma

ta3/Soňa Búranová
26.3.2023 05:00

Poznáte to. Každého z nás niekedy prepadne nechuť obliecť sa, ísť do fitnescentra a potom naspäť domov. Ak sa vám naozaj nechce vystrčiť päty z domu, nemusíte opustiť obývačku. Postačí vám vytiahnuť podložku a vziať nejaké závažie, pokojne aj fľašu s vodou či kryštálový cukor. Možností je veľa. Vyskúšajte doma osem cvičení na brucho, ktorých kombináciu zostavila trénerka Veronika Greinerová.

Nechce sa vám do posilňovne? Tieto cviky na brucho zvládnete aj doma
ta3/Soňa Búranová

5. "Hollowbody" pozícia

Držte sa na krížoch bez toho, aby sa vám pod nimi urobila "priehlbina" alebo akákoľvek medzera. Pri tomto cvičení je dôležité tlačiť brucho do podložky a v tejto statickej polohe vydržať čo najdlhšie. Postačí 30 sekúnd v štyroch sériách, poprípade (pre pokročilejších) minúta a viac. Ide o jedno z najlepších cvičení na spevnenie telesného jadra vôbec.

cvik ta3/Soňa Búranová

6. Ľavá verzus pravá

Cvičenie vykonávate v ľahu na chrbte, presnejšie na krížoch. Vychádzate z rovnakej pozície ako v prípade 5. cvičenia. Tentokrát sa však už snažíte dotknúť pravou rukou ľavého a ľavou rukou pravého kolena, pričom závažie (napríklad fľašu) držíte v druhej ruke nad sebou. Postačí 8+8 precíznych opakovaní po štyri série.

cvik ta3/Soňa Búranová
cvik ta3/Soňa Búranová

7. Výdrž so závažím

Cvičenie stačí previesť presne podľa obrázka a už len dávať pozor, aby fľaše nespadli.

cvik ta3/Soňa Búranová

8. Tlačenie do kolien

Pri tomto cvičení uplatňujeme takmer rovnaký princíp ako pri "hollowbody" pozícii. Ležíte na krížoch, tlačíte do kolien najviac, ako viete. Pri tlačení do kolien však úplne stačí držať aj tých 30 sekúnd – opäť po štyri série.

cvik ta3/Soňa Búranová
Strana 2 / 2
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok