Rusi pokročili pri dobývaní Bachmutu, mesto podľa ISW ale stále neobkľúčili ani neobsadili

ta3 čtk
15.3.2023 09:32

Ruským silám sa na východe Ukrajiny stále nepodarilo obkľúčiť ani dobyť Bachmut, v meste ale za posledný deň postúpili a pokračujú v útokoch na okolité oblasti. Uviedli to analytici amerického Inštitútu pre štúdium vojny ISW. Bachmut je už dlhé mesiace stredobodom najintenzívnejších bojov konfliktu, ktorý vlani na Ukrajine rozpútalo Rusko.

Podľa záberov, ktoré sa ISW podarilo identifikovať, ruské sily postúpili v južnom Bachmute. Ruskí vojenskí blogeri tvrdia, že žoldnieri z ruskej súkromnej Wagnerovej skupiny sa zmocnili závodu Vostokmaš v industriálnom komplexe na severozápade Bachmutu. Wagnerovci sa podľa ruských zdrojov posúvajú na západ a snažia sa dosiahnuť líniu medzi dedinami Chromove a Bohdanivka, ktoré ležia v severozápadnom smere od Bachmutu.

Rusko podľa ukrajinského generálneho štábu v uplynulom dni pokračovalo v útokoch v smere na Bachmut, Lyman, Avdijivku, Marjinku a Šachtarsku. "Nepriateľ sa neprestáva snažiť o dobytie Bachmutu, kde sa neustále odohrávajú pozičné boje," uviedol generálny štáb. Mestá a dediny v okolí tohto úseku frontu podľa Kyjeva čelili ostreľovaniu, strely v utorok zasiahli okrem iného Kramatorsk, kde zahynul najmenej jeden človek.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok